Català |  Español
Sis Prevenció
Sant Ponç, 2 local 1 i 2. Les Franqueses del Vallès 08520. Telf. 93 861 63 13. Fax 93 861 63 14 comercialweb@sisprevencio.com
 

Política de privacitat
FAQ
Envia'ns el teu CV

Selecciona la categoria de notícies    
 
 

Causes principals d’accidents laborals

    21/05/2014

L’any 2013 va augmentar un 2,6% l’índex d’incidència d’accidents laborals. Un total de 397.051 accidents segons el Ministeri de Treball i Seguretat Social.

Un accident laboral pot ocórrer tant al instant com al llarg d’un transcurs de temps, per això, conèixer les causes més comunes dels accidents laborals pot ajudar, no només a evitar que succeeixi, sinó també a eliminar el risc fent més segur el lloc on es produeix.

L’any passat va augmentar un 2,6% l’índex d’incidència d’accidents laborals. Un total de 397.051 accidents segons el Ministeri de Treball i Seguretat Social. Per això, des de Sis Prevenció, volem conscienciar tant als treballadors com a les empreses de la importància de la prevenció de riscos laborals a la feina.

A continuació et mencionem algunes de les principals causes d’accidents laborals:


Fatiga. Per exemple fer un sobreesforç a l'hora d'agafar objectes, siguin llibres o carpetes. També quan tenim una mala postura durant un cert temps.


Estrès. Un excés de càrrega de treball pot fer no només cometre errors que podrien causar lesió, sinó que també genera un major risc d'un atac al cor, vessi cerebral o hipertensió.


Materials perillosos. Aquells treballadors que estan envoltats de materials perillosos com per exemple productes químics y deixalles tòxiques estan obligats a utilitzar ulleres, guants i roba de protecció.


Relliscades. Les sales de descans son un dels llocs comuns perquè es produeixin relliscades a causa de líquids que es vessen i no es netegen.


Ensopegades. Cables, productes que es deixen al costat d’aparells electrònics, passadissos mal il•luminats, etc. son elements que contribueixen a ensopegades dels empleats i poden causar accidents seriosos.
Altres factors com la imprudència, la ignorància, les instal•lacions, els agents físics com la ventilació o la il•luminació, son causants de molts del accidents que hi ha actualment i que molts d’ells es podrien evitar només tenint-los en compte.