Català |  Español
Sis Prevenció
Sant Ponç, 2 local 1 i 2. Les Franqueses del Vallès 08520. Telf. 93 861 63 13. Fax 93 861 63 14 comercialweb@sisprevencio.com
 

Política de privacitat
FAQ
Envia'ns el teu CV

Selecciona la categoria de notícies    
 
 

Com asseure's bé a la feina

    21/05/2014

El 50% de les persones que treballen en oficines tenen problemes posturals.

Sovint quan parlem de la prevenció de riscos laborals pensem en empreses amb possibles perills com per exemple les que tracten amb productes tòxics. El que ningú es para a pensar és que una mala postura davant de l’ordinador durant hores forma part també de la prevenció de riscos laborals. De fet, el 50% de les persones que treballen en oficines tenen problemes posturals.

Passar moltes hores assegut a la feina i davant de l'ordinador amb una mala postura pot ocasionar problemes com la lumbàlgia o dolor d'esquena. Per això, des de Sis Prevenció suggerim que segueixis aquests consells per evitar que les males postures puguin perjudicar la teva salut.

Respecte a la cadira, el respatller millor que no sigui molt alt i que pugui graduar-se de manera que puguis adaptar-la a la teva esquena. L'altura de la cadira també ha de ser regulable, per poder posar-te a l'altura correcta davant de l'ordinador (a uns 45 cm de distància i la pantalla a l'altura dels ulls).

Perquè els braços estiguin en una bona posició, posa les mans sobre el teclat i assegura't que estiguin en posició horitzontal.

Per asseure't bé, has de recolzar-te en el respatller de la cadira i mantenir la teva columna vertebral recta. Les cames doblegades formant igual que els braços un angle de 90º. Si no tens reposapeus, n'hi ha prou amb tenir la planta dels peus recolzada a terra.

Asseure's bé és tant o més important com l'és el fet de canviar de postura i aixecar-se cada cert temps.

Per últim et donem dos consells de prevenció de riscos laborals:


✓ Una bona opció és tenir un seient giratori perquè es puguin fer de tant en tant petits moviments i no quedar-se en una posició rígida.


✓ Fer descansos varis i de curta durada que no un de llarg.